Boden Arena
4 juni 2021
19:00

Bodens BK FF - Bergnäsets AIK 3-1

Efter att ha gått obesegrade genom div.3 serien 2020 var det dags för seriepremiär i div.2 mot seriefavoriterna Bodens BK FF. Förlust med 3-1 mot ett starkt BBK efter ett sent BBK mål i första halvlek. Marcus Eriksson kvitterade i minut 60 men BBK var starkast denna premiärkväll och gjorde 2-1 i 74:e minuten och 3-1 i 88:e.
Eriks syn på matchen;
Bra start första 15-20. Sedan väger det över ganska kraftigt till BBK. Vi blir ängsliga och stressade i vårt eget spel och vårdar inte bollen nog bra.
Vi tillåter Boden komma runt mycket på kanterna men har bra koll på inspelen. Vi får jobba hårt utan boll och blir ganska trötta och till slut ringer det och Boden gör 1-0 strax innan paus. Surt, men inte ologiskt.

Vi justerar försvarsspelet lite till 2:a och det blir bättre. Vi gör ett par byten och får in lite mer tyngd och energi. Då börjar vi även spela mer med bollen och efter ett tag kommer 1-1 genom Markus i efterspelet av ett långt inkast.
Efter målet har vi vår bästa period i matchen och vi har några situationer att såra Boden men lyckats inte riktigt med sista passningen.
Boden gör 2-1 i minut 75 i ett anfall där det blir fel för oss hela vägen i försvarsspelet. Trist i det läget då vi kände att vi höll på att få matchen att väga över trots Bodens övertag första 60.

Vi orkar inte riktigt med någon forcering vilket är förståeligt då vi fått jaga mycket boll i kraftigt värme. BBK kan sedan kontra in 3-1 i slutet.

Sammanfattningsvis så vinner BBK helt rättvist samtidigt som det skaver med 2-1 målet i ett läge där vi hade kunnat sno matchen.
Starkt att ändå hänga kvar i matchen trots uteblivet eget spel i 1:a halvlek.
Killarna kämpar och sliter på ett förtjänstfullt sätt matchen igenom trots ovana med den tuffa värmen och avsaknad av matchträning.